21.7.14

Suklaaunelma

Tämä pehmeän täyteläinen juustokakku pääsi tarjolle kahvipöytään. Helle oli vähän kiusana ja sulatti suklaakoristeet todella nopeasti. Myös kiille kärsi hieman pakastuksessa muuttumalla epätasaiseksi. Eli jos olet aikeissa pakastaa tätä kakkua (pätee tietysti muihinkin) suosittelen tekemään kiilteen vasta kun kakku otetaan pois pakkasesta.

Tein kakkuun riisimuropohjan, joka on minusta kivaa vaihtelua perinteiselle keksipohjalle. Leikkaaminen on vain hieman haastavampaa. Reunakalvoa kannattaa käyttää jos vaan kotoa löytyy, minulta ei valitettavasti. Reunasta tulee huomattavasti kauniimpi kun sitä ei tarvitse irrottaa vuuasta veitsen yms. avulla!



POHJA
3dl riisimuroja
80g maitosuklaata

VALKOSUKLAATÄYTE
4 liivatelehteä
150g valkosuklaata
200g tuorejuustoa
2 valkuaista
2rkl sokeria
2,5dl vispikermaa

MAITOSUKLAATÄYTE
4 liivatelehteä
150g maitosuklaata
200g tuorejuustoa
2 valkuaista
2rkl sokeria
2,5dl vispikermaa

KIILLE
1,5 liivatetta
1/2dl kaakaojauhetta
1/4dl sokeria
1,5dl maitoa

Aloita valmistamalla pohja. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita riisimuroihin. Levitä vuoan pohjalle ja laita kylmään.

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi, sekä myös vispikerma. Sekoita suklaatuorejuusto ja vaahdot varovasti sekaisin. Sulata liivatteet mikrossa ja lisää täytteeseen ohuena nauhana. Levitä tasaiseksi pohjan päälle ja anna hyytyä puolesta tunnista tuntiin.

Valmista maitosuklaatäyte samanlaisesti kuin valkosuklaatäyte. Anna hyytyä muutamasta tunnista päivään ennenkuin teet kiilteen päälle.

Valmista kiille. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen ja muut aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liivatelehdet ja anna jäähtyä. Kun kiille on jäähtynyt hieman kaada se maitosuklaakerroksen päälle ja anna jähmettyä muutamasta tunnista päivään. Irrota kakku vuuasta ja koristele.

-Tiia

2 kommenttia:

  1. Ihana suklaaherkku! Kokeiluun menee. Vatkasitko valkuaiset ja sokerin kovaksi vaahdoksi, niinkuin marenkia tehdessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen kyllä kokeilemaan ehdottomasti ja kyllä valkuaiset aika kovaksi saa vatkata.

      Poista